ABIES KOREANA " Jedle korejská " 20 SEMEN v balení

S504

Nový produkt

ABIES KOREANA " Jedle korejská " 20 SEMEN

Více informací

35 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

 

Popis

Abies Koreana (jedle korejská) původně pocházející z Koreji je okrasný neopadavý jehličnatý strom velmi pěkného kuželovitého tvaru s hustou korunou, patřící k jedněm z nejoblíbenějších u nás. Vyznačuje se krátkými 1 – 2 cm dlouhými  leslými jehlicemi, které jsou sytě zelené na lícu a stříbřité na rubu. Již jako mladý strom se zdobí modrofialovými vzpřímenými šiškami. Jedle korejská je hojně využívaná jako solitéra v okrasném zahradnictví, oceňována hlavně pro menší vzrůst, pravidelné větvení a pro každoroční hojnou úrodu 4 – 7 cm dlouhých válcovitých fialově nachových šišek, které rostou na konci větviček a působí velice dekorativním dojmem.  

 

Výška rostliny

Menší strom, ve své domovině dorůstající výšky 10 – 18 m o průměru kmene kolem 30 cm. V našich klimatických podmínkách je nižší. 

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín a propustnou mírně vlhkou půdu.  Velice dobře snáší znečištěné ovzduší. Není nutné ji zaštipovat, vzhledem k tomu, že její tvar je pravidelně pyramidální. 

 

Výsev a klíčení

Semena na několik hodin namočte a vysejte do propustného substrátu na povrch a semena lehce zasypejte velmi malou vrstvou substrátu,pouze tak velkou,aby došlo k překrytí semen.Může být použit například  písek,nebo kokosové vlákno.