Nové Sazenice chilli Aji Fantasy Orange Zobrazit větší

Sazenice chilli Aji Fantasy Orange

Nový produkt

Sazenice chilli Aji Fantasy Orange

Více informací

60 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli Aji Fantasy Orange (Capsicum baccatum) vychází z kultivaru Aji Fantasy, které pochází z Finska, kde jej vyšlechtil Jukka Kilpinen a je původně žluté barvy. Nabízená oranžová mutace se pak objevila u pěstitele v České republice. Rostlina je relativně vysoký a hustě větvený keř, který může dosahovat výšky okolo 1,2 - 1,5 metru a průměru koruny okolo 1 metru. Plody jsou zvonkovité, asi 4 - 6 cm dlouhé a 3 - 5 cm široké. Zprvu jsou spíše světle zelené, následně zrají do oranžové barvy. Na konci léta po ochlazení mohou plody dozrávat spíše do tmavě žluté barvy. Plody mají velmi sladkou a ovocnou chuť doprovázenou o jemné citrusové aroma. Pal dosahuje relativně nízkých hodnot a pohybuje se jen okolo 25 tisíc SHU.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky až 1,5 m.

 

Plody

Jsou zvonkovité, asi 4 - 6 cm dlouhé a 3 - 5 cm široké. Zprvu jsou spíše světle zelené, následně zrají do oranžové barvy. 

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.