Nové Sazenice chilli Jalapeňo Mild Zobrazit větší

Sazenice chilli Jalapeňo Mild

Nový produkt

Sazenice chilli Jalapeňo Mild

Více informací

60 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Paprička Chilli Jalapeňo Mild (Capsicum annuum) je nejpopulárnější mexická paprička, pojmenovaná podle města mexického státu Veracruz Jalapa. Konzumuje se převážně v zeleném stavu, v technické zralosti. Plody jsou velmi chutné, mírně pálivé 2 500 - 6 000 SHU. Výborné jsou zvláště na nakládání, ale i k tepelnému zpracování jako přísada do pokrmů.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí 30 - 80 cm.

 

Plod

Plodem je špičatý, mírně pálivý lusk s tupou špičkou pravidelného tvaru, v plné zralosti tmavě červené barvy, dosahující velikosti cca 5 - 8 cm. Stěna plodu je silná 2 - 3 mm. 

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.