Nové Sazenice chilli Explosive Ember velikost cca 10 cm Zobrazit větší

Sazenice chilli Explosive Ember

Nový produkt

Sazenice chilli Explosive Ember

Více informací

60 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli Explosive Ember (Capsicum annuum) je malá rostlina kompaktní velikosti, původem z Mexika. Má unikátní tmavě zelené až fialové listy, s fialovými květy. Menší papričky rostou ve vzpřímené poloze a barevně přechází z fialové po oranžovou a při dozrání zčervenají, takže vytvářejí dokonalou barevnou kompozici. I přesto, že jde o krasnou rostlinu, tak má jedlé, silněji pálivé, tenkostěné plody, které se hodí do omáček, k pečení, nakládání, sušení, nebo pro přípravu koření. Hodí se do květináčů i truhlíků a pěstuje se také jako okrasná rostlina.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Pohybuje se běžně v rozmezí 30 – 40 cm.

 

Plod

Jsou přibližně 2 - 3 cm dlouhé, tenkostěné. Dozrávající od fialové po červenou. Doba zrání je přibližně 70 dní. 20 000 - 50 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.