Nové Sazenice chilli Biquinho yellow velikost cca 10 cm Zobrazit větší

Sazenice chilli Biquinho yellow

Nový produkt

Sazenice chilli Biquinho yellow

Více informací

70 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli Biquinho yellow (Capsicum chinense) je chilli paprička původem z Brazílie. Přeložit by se mohlo jako „Žlutý zobáček“ („biquinho" znamená "malý zobák"), což odkazuje na špičatý výčnělek plodu. Vyznačuje se v plné zralosti žluto-oranžovými plody netradičního tvaru kapky, či slzy. Příchuť je tropicky ovocná, s uzenými podtóny a velice mírnou pálivostí, takže se hodí jak k přímé konzumaci, tak i do salátů, na pizzu apod., rovněž se dá použít do omáček, gulášů a vzhledem k velikosti se výborně hodí k nakládání. Rostlina je velmi plodná a dá se úspěšně pěstovat také v květináči. Působí okrasným dojmem.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 40 - 70 cm.

 

Plod

Při dozrávání změní barvu ze zelené až na žluto-oranžovou. Přibližně 2 - 3 cm dlouhý a 1 – 2 cm v průměru. Doba zrání je přibližně 90 - 100 dní. Mírně pálivé v rozmezí 500 – 1 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.