Nové Sazenice chilli Jalapeňo Tam Vera Cruz Zobrazit větší

Sazenice chilli Jalapeňo Tam Vera Cruz

Nový produkt

Sazenice chilli Jalapeňo Tam Vera Cruz

Více informací

60 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli paprika Jalapeňo Tam Vera Cruz (Capsicum annuum) je hojně plodící odrůda paprik pocházející původně z USA, vyznačující se mírnou pálivostí, přibližně 1000 - 3000 SHU. Je vhodná k přímému konzumu, do čerstvých zeleninových salátů, pikantních omáček a na nakládání.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí od 45 do 60 cm.

 

Plod

Plodem jsou cca 5 až 8 cm dlouhé masité válcovité lusky o průměru 3 cm, se zaobleným koncem, dozrávající z tmavě zelené do sytě červené barvy. Doba zrání je přibližně 70 - 80 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.