Nové Sazenice chilli Jalapeňo Azabache velikost cca 10 cm Zobrazit větší

Sazenice chilli Jalapeňo Azabache

Nový produkt

Sazenice chilli Jalapeňo Azabache

Více informací

60 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli paprička paprička Jalapeňo Azabache (Capsicum annuum) byla vyšlechtěna v Dánsku. Evropský původ kultivarů tohoto typu je velmi vzácný, jedná se však o jedno z nejlepších Jalapeňos, které jsou v dnešní době k dostání. Rostlina je středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 0,7 - 1 metru a obdobného průměru koruny. Plody nasazuje ve velkém množství a celkově má opravdu extrémně vysoké výnosy. Plody jsou robustní, mírně podlouhlé a vejčité s hladkým povrchem. V plné zralosti mají jedinečnou tmavě čokoládově hnědou barvu s mírnými korkovými pruhy, ale stejně jako všechny ostatní Jalapeňos je lze použít i nezralé. Zelené plody mají klasickou pikantní chuť Jalapeňo. Dorůstají délky okolo 5 - 7 cm a průměru okolo 3 - 4,5 cm, mají velmi silnou stěnu. Pokud jde o sílu, je o něco mírnější než většina běžných Jalapeňos. Pohybuje se jen v rozmezí cca 5 000 - 10 000 SHU.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 70 - 100 cm.

 

Plod

Zelený, po dozrání tmavě čokoládově hnědý, dlouhý cca 5 - 7 cm a průměru okolo 3 - 4,5 cm. Pálivost cca 5 000 - 10 000 SHU.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Obvykle potřebuje oporu.