Mrkev Rubína " 1000 semen v balení Zobrazit větší

Mrkev Rubína " 1000 semen v balení

S632

Nový produkt

Mrkev Rubína " 1000 semen

Více informací

26 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

 

Popis

Mrkev Rubína (Daucus carota) je výnosná pozdní odrůda mrkve, vegetační doba je cca 160 - 180 dní. Rostlina obsahuje především provitamín A, dále vitamíny skupiny B, C. Je zdrojem vlákniny, antioxidantů a minerálních látek. Působí příznivě při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, ischemické chorobě srdeční, šerosleposti, má močopudné a projímavé účinky. Odrůda Rubína má válcovitý, ve spodní části se zužující, částečně tupě zakončený kořen, barva je intenzivně oranžovočervená. Odrůda je odolná vůči vybíhání do květu, praskání, větvení kořenů. Má velmi dobrou skladovatelnost. Sklízíme od září do října.

Nároky

Mrkev vyžaduje lehčí až střední, dostatečně hlubokou a dobře zpracovanou půdu. Na mělké nebo na podzim nedostatečně prokypřené půdy reaguje mrkev nevzhlednými, často rozvětvenými kořeny. Kvalitní kořeny získáme pěstováním na hrůbcích nebo v hluboce prokypřených půdách. Nesnáší čerstvé organické hnojení, pěstuje se převážně v druhé trati. Podle použití mrkve a požadované doby sklizně volíme odrůdy i termíny setí.

 

Výsev a klíčení

Výsev lze provádět nahusto do řádků od března do července 2 – 3 cm pod povrch. Vzdálenost mezi řádky 25 – 30 cm. Později vyjednotíme na vzdálenost v řádku 5 cm.