Nové Kaktus Echinocereus pectinatus v. rubrispinus Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Echinocereus pectinatus v. rubrispinus Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Echinocereus pectinatus v. rubrispinus Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Kaktus Echinocereus pectinatus v. rubrispinus byl nalezen v Mexiku, ve státech Sonora a Chihuahua a je jednou z lokálních forem Echinocereus rigidissimus. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Tyto rostliny jsou vzpřímené, válcovitého tvaru. Výška kmene může být až 25 cm a šířka v průměru 7 cm. Tento neobyčejně nádherný kaktus, charakteristický svými četnými (až 35 na jedné aerole), vyzařujícími okrajovými trny, o délce 6 – 10 mm, tvořící jakési pásy červené a bílé, je zcela bez centrálních trnů. Obrovské až 10 cm široké květy kvetou narůžověle, purpurově nebo červeně s bílými hrdly. Plody jsou nazelenalé nebo tmavě purpurově hnědé s bílou dužinou, asi 3 cm v průměru.

 

Výška rostliny:

Dosahuje výšky až 25 cm a šířky v průměru 7 cm.

 

Květ

Obrovský až 10 cm široký, narůžovělý, purpurový nebo červený s bílým hrdlem.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.