Nové Kaktus Coryphantha pycnacantha Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Coryphantha pycnacantha Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Coryphantha pycnacantha Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Coryphantha pycnacantha se běžně vyskytuje na lávových půdách a na pastvinách v mexických státech México, Hidalgo, Puebla a Veracruz. Roste jednotlivě nebo tvoří skupiny s kulovitými až krátce válcovými, modrozelenými až matně zelenými výhony, které dosahují výšky 5 až 9 centimetrů s průměrem 5 až 7 centimetrů. Kuželovité, až 2,5 cm dlouhé bradavice mají kosočtvercovitý tvar. Kaktus má 2 až 4 mírně zakřivené, jehlicovité, bílé nebo žluté středové trny, které mají tmavší špičku a s věkem šednou. Jsou dlouhé 1,3 až 1,9 centimetru. 8 až 15 mírně zakřivených, 8 až 18 milimetrů dlouhých radiálních trnů jsou s věkem bělavé až žluté a šedé. Kvete zvonkovitými světle žlutými květy.

 

Výška

Kaktus je 5 - 9 cm vysoký a má 5 - 7 cm v průměru.

 

Květ

Zvonkovité květy jsou světle žluté. Jsou dlouhé až 4 centimetry a dosahují průměru až 5 centimetrů. Podlouhlé, zelené, šťavnaté plody jsou dlouhé až 2,4 centimetru a mají průměr 1,3 centimetru.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5-12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do –12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.