Nové Kaktus Coryphantha longicornis Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Coryphantha longicornis Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Coryphantha longicornis Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Kaktus Coryphantha longicornis je velký a osamocený nebo skupinově tvořící kaktus s vlněnými špičkami stonků, který pochází z Duranga - Mexiko (Severní Amerika, 500 m pod La Victoria). Stonek má tlustý, kulovitý až lehce válcovitý, leskle zelený nebo matně zelený, 9 - 20(-30) cm vysoký a 10 - 15 cm široká. Hlízy spirálovitě uspořádané, kuželovité/vejčité, víceméně vzpřímené, velmi pevné, 14 – 17 mm široké až 20 mm dlouhé s úzkou, holou rýhou nahoře. Areoly v mládí vlnité. Středové trny bývají 3, tuhé, bílé až hnědé, často s černými hroty, asi 12 - 25 mm dlouhé. Spodní je zakřivený a klesající, zatímco horní a boční jsou kratší. Radiálních trnů je asi 12, průsvitné bělavé, jehlicovité, stejně rovné nebo zakřivené, krátké, na špičkách šedé, 5 - 15 mm dlouhé. Květy čistě žluté, trychtýřovité, o průměru 3 až 6,5 cm.

 

Výška

Kaktus je 9 - 20(-30) cm vysoký a má 10 - 15 cm v průměru.

 

Květ

Květy jsou čistě žluté, trychtýřovité, o průměru 3 až 6,5 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5-12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do –12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.