Nové Kaktus Corryocactus brevistylus Balení obsahuje 10 semen Zobrazit větší

Kaktus Corryocactus brevistylus Balení obsahuje 10 semen

Nový produkt

Kaktus Corryocactus brevistylus Balení obsahuje 10 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Corryocactus brevistylus pocházející z jižního Peru je velmi zajímavý, robustní kaktus větvený už od nejnižší části stonku, jednotlivé větve jsou článkované a mají 6 – 9 žeber. Trny jsou do 15 cm dlouhé, kvete žlutými, vonnými květy a má výtečně jemně kyselé poldy, ze kterých se i vyrábí džusy a alkoholické nápoje. Šťáva se používá jako prevence proti gastritidě a onemocnění jater, má antioxidační vlastnosti, kůra kaktusu je také využíván k výrobě šamponu, protože podporuje růst vlasů. V našich podmínkách se jedná o interiérovou rostlinu.

 

Výška

Výška rostliny se pohybuje v rozmezí 2-5 m

 

Květ

Kvete žlutými květy 8 -11 cm velkými, plodem jsou kulaté, šťavnaté žlutozelené bobule, přibližně 12 cm v průměru s četnými trny, jemně kyselé chuti, ze kterých se vyrábí džusy a alkoholické nápoje.

 

Nároky

Tento kaktus není mrazuvzdorný, krátkodobě může snést teplotu -2°C . Ke svému životu potřebuje suchá písčitá půda, slunečné místo, a mírnou pravidelnou zálivku i v zimě.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 -30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.