Nové Kaktus Cleistocactus acanthurus subs. pullatus Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Cleistocactus acanthurus subs. pullatus Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Cleistocactus acanthurus subs. pullatus Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Cleistocactus acanthurus subs. pullatus je poddruh kaktusu Cleistocactus acanthurus.

O tomto kaktusu nemáme, kromě fotografie a naleziště Coyallo, žádné bližší informace, proto následuje popis Cleistocactus acanthurus ze které vychází:
Kaktus Cleistocactus acanthurus známý také pod synonymem Loxanthocereus acanthurus je rozšířen v peruánských oblastech Ancash , Lima a Ica v nadmořských výškách 300 až 2500 metrů. Roste keřovitě s prorostlými až plazivými, vystoupavými nebo převislými, až 30 cm (výjimečně až 50 cm) dlouhými výhony, které mají průměr 2 - 5 cm. Nízkých, zaoblených žeber je 15 - 18 rozdělených ostrými vruby na nevýrazné výběžky. 2 - 5 (výjimečně až 6) centrálních trnů je nažloutlých a dlouhých až 1,5 cm. Je obtížné je odlišit od 20 - 40 krátkých, tenkých, nažloutlých radiálních trnů. Přímé nebo mírně zakřivené, šarlatové květy jsou dlouhé 10 až 24 cm. Kulovité plody dosahují průměru 2 - 2,5 cm

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku (velká citlivost na přelití, proto je nutné opatrné zalévání) a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami nejméně 5°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.