Nové Kaktus Astrophytum capricorne v. sanjuanensis PP 518 Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Astrophytum capricorne v. sanjuanensis PP 518 Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Astrophytum capricorne v. sanjuanensis PP 518 Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Kaktus Astrophytum capricorne v. sanjuanensis PP 518 je málo známá varieta Astrophytum capricorne. Pochází z naleziště východně od Cuatro Cienegas poblíž osady San Juan de Boquillas. Populace zde rostou na svazích i na rovinách v nadmořských výškách 710 – 750 metrů nad mořem. Tělo je až 25 cm vysoké, má namodralý třpyt a jemné bílé vločkování. Zlatožluté trny v nových výhonech jsou někdy tvrdé a pronikavé a překlenují tělo rostliny. Květ žloutkově žlutý s červeným hrdlem, přičemž červená barva není konstantní, ale je redukovaná. Lze pozorovat světle červené, oranžové a dokonce i čistě žluté květní spodky. Průměr květu až 7 cm.

 

Výška rostliny

Může dosáhnout výšky až 25 cm.

 

Květ

Květ žloutkově žlutý s červeným hrdlem. Průměr květu až 7 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -9°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.