Nové Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LF 42 Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LF 42 Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LF 42 Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 20 semen

  

Popis

Acanthocalycium spiniflorum LF 42 je krásný Argentinský kaktus, žijící v různých nadmořských výškách od 450 m. nm. až po 2400 m.nm. Obvykle solitérní, velmi variabilní druh, který má většinou světle nebo tmavě zelené kulovité tělo, které se u starších rostlin protahuje na mírně válcovité. 16-20 žeber nese velmi variabilní trny, jak počtem, tak délkou a barvou. Nejčastěji je na jedné areole 10-20 rovných, jehlovitých trnů nažloutlé až hnědé barvy s tmavšími špičkami o délce mezi 0,5-4 cm. Květy jsou růžovo bílé, případně světle fialovo bílé nebo bílé.

 

Výška

Obvyklé rozměry jsou 12-15 cm na výšku a 6 až 10 cm v průměru, ale můžou být i větší.

 

Květ

Zvonovité, vzpřímené, 4-5 cm dlouhé a 4 cm široké květy, světle fialové, růžové nebo bílé barvy se mění na 1 cm velké, pevné, kulovité plody.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10 °C. Krátkodobá mrazuvzdornost je -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.