Nové Kaktus Echinocereus bristolii SB 463 Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Echinocereus bristolii SB 463 Balení obsahuje 20 semen

Nový produkt

Kaktus Echinocereus bristolii SB 463 Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Kaktus Echinocereus bristolii SB 463 byl nalezen a popsán v oblasti u města Bisbee, v okrese Cochise, který je součástí státu Arizona v USA. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Roste na skalnatých místech, v polopouštních pastvinách ve výšce 800 – 1500 m n. m. Tyto rostliny jsou vzpřímené, válcovité a jsou zvláště ceněné pro růžové ostny a poměrně velké purpurové květy. Rostou většinou osaměle, zřídkakdy se větví. Výška zeleného, až tmavě zeleného stonku je až 20 cm a šířka v průměru 4 – 6 cm. 13 – 19 ostrých žeber. Eliptické areoly jsou od sebe vzdáleny 4 – 8 mm. Z nich vyrůstají bílé, matně růžové nebo šedé trny, s tmavšími hroty, kterých bývá přibližně 13 - 17. Centrálních trnů bývá maximálně 5, ale také nemusí být žádný. Krásné nálevkovité purpurově růžové, s žlutými tyčinkami a zelenou bliznou, o průměru 6 – 10 cm. Květ se po opýlení změní v zelený kulovitý plod o průměru 15 - 23 mm. Uvnitř se skrývají černá semena.

 

Výška rostliny:

Dosahuje výšky až 20 cm a šířky v průměru 4 – 6 cm.

 

Květ

Nálevkovitý, purpurově růžový, s žlutými tyčinkami a zelenou bliznou, o průměru 6 – 10 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.