Chilli Habanero Mustard v Balení 10 semen Zobrazit větší

Chilli Habanero Mustard v Balení 10 semen

Z118

Nový produkt

Chilli  Habanero Mustard v Balení 10 semen

Více informací

46 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Paprička Chilli Habanero Mustard (Capsicum chinense) pochází původně z Kuby, odkud se rozšířila i do Mexika. Plody jsou velmi pálivé s využitím jak čerstvých, tak i sušených zvláště do omáček. Jejich pálivost je 250 000 SHU (jednotek pálivosti Scoville Heat Units).

 

Výška rosliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Pohybuje se běžně v rozmezí 45 - 80 cm.

 

Plod

Zralé plody jsou svrásčité lusky oranžové barvy, velmi bizardního tvaru cca 3,5 cm dlouhé a 3,5 cm široké. Doba zrání je asi 100 dnů.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30°C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2-4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.