Chilli Carolina Reaper Chocolate v Balení 10 semen Zobrazit větší

Chilli Carolina Reaper Chocolate v Balení 10 semen

Z113

Nový produkt

Chilli  Carolina Reaper Chocolate v Balení 10 semen

Více informací

59 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli paprička Carolina Reaper Chocolate (Capsicum chinense) je čokoládově zbarvenou variací červené Caroliny Reaper, což je nejpálivější chilli paprička na světě. Vznikla zkřížením Carolina Reaper red a Chocolate Trinidad Moruga Scorpion. Rostlina má zelené stonky, zelené listy a krémově žluté květy. Lusk je nepravidelného pokrouceného tvaru se zvrásněným povrchem a zahnutým ocáskem připomínající ocas škorpiona, asi 4 – 5 cm dlouhý a až 4 cm široký, dozrávající ze zelené do čokoládově hnědé barvy. Ačkoli nebyla tato varianta oficiálně testována, konzumenti se shodují, že je co do pálivosti podobná své červené sestře, možná i agresivnější a dosahuje průměrných hodnot více než 1 500 000 SHU. Chuť je rovněž podobná jako u červené Caroliny Reaper, tedy ovocná, sladká, jen má navíc uzené aroma, což se skvěle hodí k masu, ale i do omáček a pikantních pokrmů jak v čerstvém, tak i sušeném stavu. Vzhledem k jejich pálivosti je ale třeba dát pozor na dávkování. Doporučujeme při práci s touto chilli papričkou používat rukavice.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 100 – 150 cm.

 

Plod

Nepravidelného pokrouceného tvaru se zvrásněným povrchem a zahnutým ocáskem připomínající ocas škorpiona, asi 4 – 5 cm dlouhý a až 4 cm široký, dozrávající ze zelené do čokoládově hnědé barvy. Doba zrání je přibližně 100 – 120 dní. Neoficiálně průměrně přes 1 500 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např- Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.