Chilli Rosenchilli v Balení 10 semen Zobrazit větší

Chilli Rosenchilli v Balení 10 semen

Z110

Nový produkt

Chilli Rosenchilli v Balení 10 semen

Více informací

38 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli paprička „Rosenchilli“ (Capsicum chinense) je vysoce výnosná odrůda, vyznačující se aromatickými masitými sladkými plody velice netradičního vzhledu zdánlivě  připomínajícího květ růže s mírnou pálivostí 1 000 – 1 500 SHU. Na pohled velice dekorativní papričky mají své využití v kuchyni jako koření na dochucování pokrmů, ale jsou vhodné i na nakládání a ke sterilizaci.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od  podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí od 90 do 100cm.

 

Plod

Plodem jsou masité lusky zvonkovitého tvaru o velikosti až 8 cm dozrávající do sytě červené barvy s dobou zrání přibližně 80 – 85 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, které začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.